Alan wortelolie

Etherische olie: Alantwurzel - Koop Alantwurzelöl

Extractie: wortels

Botanische naam: Inula racemosa

Synoniem: Aletwurzel, Altwurzel, Echter Alant, Oude wortel, Darmwortel, Donavarwortel, Edelherzwurzel, Fadenwurzel, Klokwortel, Wurzel, Odinskopf-wortel, Slangenwortel, Ulenkwurzel

Kwaliteit: 100% natuurlijke etherische olie

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

€ 17,70
Incl. BTW, excl. Verzendkosten

Snelle levering

Van 69 € naar Nederland gratis verzending

Beste kwaliteit - 100% handgemaakt

Energiek hoge kwaliteit

Gratis monster bij elke bestelling

5% extra korting vanaf 100 € voor online bestellingen

Speciaal voor expresverzending: Gegarandeerde levering binnen 2 werkdagen voor bestellingen geplaatst voor 12 uur

Productbeschrijving
Details

Wij hebben ons bewust gespecialiseerd in hoogwaardige etherische oliën voor gebruik in de aromatherapie. Onze etherische oliën zijn bijzonder geschikt voor professionele gebruikers zoals aromatherapeuten, alternatieve geneesheren en artsen, maar ook voor mensen met hoge kwaliteitseisen.

Alant olie - Generaal:

Elecampane (Inula racemosa, Inula helenium) is een plant uit de familie van de samengestelde bloemen (Asteraceae). Het wordt al sinds de oudheid gebruikt als medicinale en specerijenplant. Oorspronkelijk kwam de plant uit Azië, maar nu is hij ten onrechte in de vergetelheid geraakt. In de herfst, wanneer het gehalte aan etherische olie het hoogst is, wordt de wortel samen met de wortelstok geoogst. Opgemerkt dient te worden: Uiteraard kan de consistentie van onze oliën meer of minder stroperig zijn, afhankelijk van de partij. De kleur is crèmegeel tot bruine honing. Om het weer vloeibaar te maken, kan het voorzichtig (niet oververhit raken!!) worden verwarmd in een waterbad. Als alternatief kan (afhankelijk van het gebruik) de alan-wortelolie worden verdund met een hoog percentage alcohol.

Bevestiging:

Opgelucht, mijn adem stroomt door mijn borstkas.

Alant olie - fysiek effect:

Essentiële Alantöl bio stimuleert de stofwisseling, ondersteunt de lever. Alant helpt de verdediging van het lichaam te activeren en wordt vaak gebruikt om een optimale longfunctie te behouden. Bovendien wordt elecampaanolie vaak verneveld om het verlies aan eetlust te verminderen.

De etherische olie van de elecampaanwortel heeft een iets sterker effect dan onze Alant bio-olie, die uit de plant en de bloemen wordt gewonnen.

Alant olie - Psychisch effect:

In de oudheid en de Middeleeuwen werd elecampaan beschouwd als een demonenkruid en is het vanwege deze eigenschappen nog steeds verbonden aan menig boerderij en staldeur. Alant olie is effectief tegen mentale depressies en angst en kan helpen bestaande twijfels weg te nemen.

Alant olie - praktische tip:

In tijden van hoest en verkoudheid, nebulize 1 druppel elk van de essentiële oliën van aluinwortel, cajeput, ravintsara en bonenkruid in de ultrasone diffuser, het werkt wonderen!

Alant olie - mengt goed:

alle citrusgeuren, zoals..: Bergamot, Bergamot bergaptenfrei biologisch, Grapefruit biologisch, Linde gedistilleerd bio, Mandarijn groen bio, Mandarijn rood bio, Oranje zoet bio, Bittere sinaasappel - bittere sinaasappel - bittere sinaasappel bio, Bloed oranje bio, Citroen geel bio, Citroen groen alle soorten naaldenlen, bergboon, cajeput bio, cistus bio, eucalyptus globulus bio, eucalyptus radiata, kruidnagelbloesem bio, kruidnagelsteel, pepermunt bio, spearmunt bio, veldmunt bio, citroenmunt, ravintsara bio, kaneelschors bio, kaneelbladeren bio

Aluinaardeolie - aanvraagnota:

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap! Een overdosis kan leiden tot braken, misselijkheid, diarree en maagpijn. Af en toe kunnen er allergische reacties optreden.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten