Eucalyptusolie globulus Bio

Etherische olie: Eucalyptus globulus organisch - Eucalyptusolie globolus organisch kopen

Extractie: bladeren

Botanische naam: Eucalyptus globulus

Synoniem: Eucalyptus, koortsboom, blauwe gomboom, rubberboom

Kwaliteit: 100% natuurlijke etherische olie

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 5,30
Incl. BTW, excl. Verzendkosten

* Verplichte velden

Snelle levering

Van 69 € naar Nederland gratis verzending

Beste kwaliteit - 100% handgemaakt

Energiek hoge kwaliteit

Gratis monster bij elke bestelling

5% extra korting vanaf 100 € voor online bestellingen

Speciaal voor expresverzending: Gegarandeerde levering binnen 2 werkdagen voor bestellingen geplaatst voor 12 uur

Productbeschrijving
Details

Wij hebben ons bewust gespecialiseerd in hoogwaardige etherische oliën voor gebruik in de aromatherapie. Onze etherische oliën zijn bijzonder geschikt voor professionele gebruikers zoals aromatherapeuten, alternatieve geneesheren en artsen, maar ook voor mensen met hoge kwaliteitseisen.

Eucalyptusolie - Generaal:

We kennen het beeld van een koalabeer die op een tak zit en hoeveelheden eucalyptusbladeren eet die zeer giftig zouden zijn voor andere zoogdieren of mensen. De thuisbasis van de snelgroeiende boom, die tot 100m hoog kan worden, is Australië, de Aboriginals onderscheiden enkele honderden verschillende soorten. De bekendste zijn de rassen "globulus", "radiata" en "citriodora". De prikkelende, kamferachtige, ruikende eucalyptusolie wordt vooral gebruikt in griepmiddelen en helpt bij de bestrijding van ongedierte en insecten. We kennen ook de smaak van hoestbonbons, de geur van sauna-infusies of koude baden. De variëteit "globulus" bevat aanzienlijk meer monoterpenen dan de variëteit "radiata", die op haar beurt meer monoterpenolen bevat, waardoor "radiata" zachter en huidvriendelijker is, waardoor deze olie ook bij kinderen kan worden gebruikt.

Eucalyptusolie - bevestiging:

Ik adem vrij, mijn hele lichaam ademt.

Eucalyptusolie - fysiek effect:

De belangrijkste werkzame stof in eucalyptusolie is cineol (vroeger ook wel eucalyptol genoemd), dat in zuivere olie een aandeel van 60-80% bereikt. Door de sterke werking wordt eucalyptus met succes verneveld in de ruimte, vooral in tijden van griep, verkoudheid & co. Ideaal is hier de zachte toepassing in de ultrasone vernevelaar, zodat het effect volledig behouden blijft. De etherische olie verhoogt de concentratie, maakt het leven aangenamer en stimuleert. Vanwege de pikantheid ervan moet eucalyptusolie bij kinderen voorzichtig worden gebruikt, zo ja, dan sterk verdund (met plantaardige basisolie) alleen in kleine doses.

Eucalyptusolie - Mentale werking:

Door het stimulerende, stimulerende effect helpt de olie ons zelfs in psychische laaglanden. Door het ruiken van Eucalyptusolie verbetert onze concentratie, wordt de geest gefocust, het intellect aangescherpt. Eucalyptus zuivert niet alleen de lucht van slechte geuren of ziekteverwekkers, maar zuivert ook de geest.

Eucalyptusolie - praktische tip:

In geval van mentale vermoeidheid of slapte, meng 1 druppel eucalyptus-, lavendel-, citroen- en pepermuntolie door elkaar en ruik het of masseer het in de nek (pas op bij de tempels/ogen vanwege de scherpte!!). Dit heeft een stimulerend effect, verhoogt de concentratie, koelt ons af en maakt ons weer wakker. Hetzelfde mengsel met 2 druppels in een spuitfles (bij voorkeur glas) met 1/4 l goed geschud water is een zeer effectief middel om bladluizen en ander ongedierte te verdrijven.

Eucalyptusolie - mengt goed:

gaat zeer goed samen met alle naaldhoutoliën zoals bergdennenbiologisch - Zuid-Tirol, sparrenbiologisch, sparrenblauw - Idaho blauwspar, den (zwarte den) bio, Siberische spar, balsemspar bio, sparrenkegelolie, zilverspar bio, Zwitserse parasolden, cypressspaans, maar ook met de meeste citrusoliën zoals: Bergamot, biologische pompelmoes, limoen gedistilleerd bio, Mandarijn groen bio, Mandarijn rood bio, Oranje zoet bio, Bittere sinaasappel - bittere sinaasappel - bittere sinaasappel bio, Bloedappel bio, Citroen geel bio, Citroen groenn zowel als Cajeput bio, Lavendel extra bio, Lavendel edele extra bio, Spittoonclaw bio, Citroenmelisse bio, Munt, Myrtle bio, Myrtle (Citroenmirte), Niaouli bio, Tijm thymol bio, Tijm linalool bio, Hyssop decumbens (Cineol) en Lemongrass bio

Eucalyptusolie - Toepassingsnota:

Vanwege de sterke werking is eucalyptusolie niet geschikt voor kleine kinderen of astmapatiënten! Niet gebruiken bij hoge bloeddruk of epilepsie! Werk indien mogelijk alleen met verdunningen. Te veel eucalyptusolie in de kamerlucht irriteert de ogen! Intern gebruik alleen na overleg met de arts. Eucalyptus kan het effect van homeopathische middelen aantasten.

plakette_blanko_rgb_duftstoffe_ohnenr-0-228x300


U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten