Eukalyptusöl radiata

Etherische olie: Eucalyptus radiata - Eucalyptus radiata kopen

Extractie: bladeren

Botanische naam: Eucalyptus radiata

Synoniem: Eucalyptus, Sterrengom

Kwaliteit: 100% natuurlijke etherische olie

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 7,60
Incl. BTW, excl. Verzendkosten

* Verplichte velden

Snelle levering

Van 69 € naar Nederland gratis verzending

Beste kwaliteit - 100% handgemaakt

Energiek hoge kwaliteit

Gratis monster bij elke bestelling

5% extra korting vanaf 100 € voor online bestellingen

Speciaal voor expresverzending: Gegarandeerde levering binnen 2 werkdagen voor bestellingen geplaatst voor 12 uur

Productbeschrijving
Details

Wij hebben ons bewust gespecialiseerd in hoogwaardige etherische oliën voor gebruik in de aromatherapie. Onze etherische oliën zijn bijzonder geschikt voor professionele gebruikers zoals aromatherapeuten, alternatieve geneesheren en artsen, maar ook voor mensen met hoge kwaliteitseisen.

Eucalyptusolie - Generaal:

We kennen het beeld van een koalabeer die op een tak zit en hoeveelheden eucalyptusbladeren eet die zeer giftig zouden zijn voor andere zoogdieren of mensen. De thuisbasis van de snelgroeiende tot 100 meter hoge boom is Australië, de Aboriginals onderscheiden enkele honderden verschillende soorten. De bekendste zijn de rassen "globulus", "radiata" en "citriodora". Eucalyptus radiata is milder dan globulus en ruikt verser, bijna een beetje citroenachtig. De prikkelende, kamferachtige, ruikende eucalyptusolie wordt vooral gebruikt in griepmiddelen en helpt bij het afwenden van ongedierte en insecten. We kennen ook de smaak van hoestbonbons, de geur van sauna-infusies of koude baden. De variëteit "globulus" bevat aanzienlijk meer monoterpenen dan de variëteit "radiata", die op haar beurt meer monoterpenolen bevat, waardoor "radiata" zachter en huidvriendelijker is, waardoor deze olie ook bij kinderen kan worden gebruikt.

Eucalyptusolie - bevestiging:

Ik adem vrij, mijn hele lichaam ademt.

Eucalyptusolie - fysiek effect:

De belangrijkste werkzame stof in eucalyptusolie is cineol (vroeger ook wel eucalyptol genoemd), dat in zuivere olie een verhouding van 60-80% bereikt. Door het sterke effect wordt eucalyptus met succes beslagen, vooral in tijden van verkoudheid & co. Ideaal is hier de zachte toepassing in de ultrasone vernevelaar, zodat het effect volledig behouden blijft. De etherische olie verhoogt de concentratie, maakt het leven aangenamer en stimuleert. Vanwege de pikantheid ervan moet eucalyptusolie bij kinderen met voorzichtigheid worden gebruikt, als het dan sterk verdund is (met plantaardige basisolie) alleen in kleine doses, maar de variëteit "radiata" beter is dan "globulus".

Eucalyptusolie - Mentale werking:

Door het stimulerende, stimulerende effect helpt de olie ons zelfs in psychische laaglanden. Door het ruiken van Eucalyptusolie verbetert onze concentratie, wordt de geest gefocust, het intellect aangescherpt. Eucalyptus zuivert niet alleen de lucht van slechte geuren of ziekteverwekkers, maar zuivert ook de geest.

Eucalyptusolie - praktische tip:

In geval van mentale vermoeidheid of slapte, meng 1 druppel eucalyptus-, lavendel-, citroen- en pepermuntolie door elkaar en ruik het of masseer het in de nek (wees voorzichtig bij de tempels/ogen vanwege de scherpte!!). Dit heeft een stimulerend effect, verhoogt de concentratie, koelt ons af en maakt ons weer wakker. Hetzelfde mengsel met 2 druppels in een spuitfles (bij voorkeur glas) met 1/4 l water goed geschud is een zeer effectief middel om bladluizen en ander ongedierte af te weren.

Eucalyptusolie - mengt goed:

gaat zeer goed samen met alle naaldhoutoliën zoals bergdennenbiologisch - Zuid-Tirol, sparrenbiologisch, sparrenblauw - Idaho blauwspar, den (zwarte den) bio, Siberische spar, balsemspar bio, dennenkegelolie, zilverspar bio, Zwitserse parasolden, cypressspaans, maar ook met de meeste citrusoliën zoals: Bergamot, biologische pompelmoes, limoen gedistilleerd bio, Mandarijn groen bio, Mandarijn rood bio, Oranje zoet bio, Bittere sinaasappel - bittere sinaasappel - bittere sinaasappel bio, Bloedappel bio, Citroen geel bio, Citroen groenn zowel als Cajeput bio, Lavendel extra bio, Lavendel edele extra bio, Spittoonclaw bio, Citroenmelisse bio, Munt, Myrtle bio, Myrtle (Citroenmirte), Niaouli bio, Tijm thymol bio, Tijm linalool bio, Hyssop decumbens (Cineol) en Lemongrass bio

Eucalyptusolie - Toepassingsnota:

Vanwege de sterke werking is eucalyptusolie niet geschikt voor kleine kinderen of astmapatiënten! Niet gebruiken bij hoge bloeddruk of epilepsie! Werk indien mogelijk alleen met verdunningen. Te veel eucalyptusolie in de kamerlucht irriteert de ogen! Intern gebruik alleen na overleg met de arts. Eucalyptus kan het effect van homeopathische middelen aantasten.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten