Fragen und Antworten

Kunnen uw oliën inwendig worden ingenomen?

Om deze vraag te beantwoorden, willen we even de tijd nemen.

In de moderne aromatherapie had zich in de loop van vele decennia een zeer attente en respectvolle benadering van het onderwerp interne inname ontwikkeld. Waarom? Natuurlijk zuivere etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, in sommige gevallen 5000 keer meer geconcentreerd, en kunnen de binnenste slijmvliezen beschadigen bij verkeerd gebruik of in een overdosis. Onzorgvuldig gebruik kan ernstige en ernstige gevolgen hebben.

In het afgelopen decennium hebben met name Amerikaanse netwerkbedrijven etherische oliën ontdekt en het geld dat erin ligt te sluimeren. De bedrijven, die vaak hun zelfverklaarde "therapeutische graad" claimen en door niemand worden gecontroleerd, zijn vooral geïnteresseerd in een snelle winst. In één of twee weekendseminars wordt de leek een "aromatherapeut", een periode waarin men een eenvoudige kookcursus onder de knie kan krijgen, maar geen aromatherapeut kan worden, bovendien wordt er vooral getraind hoe men zo snel mogelijk zoveel mogelijk kan verdienen, wat en hoe er verkocht wordt is niet zo belangrijk.Juist vanuit deze scène werd de innerlijke inname echt populair, vaak zonder veel nadenken en zonder veel achtergrondkennis. Inmiddels zijn de eerste gevallen van deze scène bekend geworden uit het AKH (General Hospital) waar mensen gewoon te veel hebben genomen en verwondingen aan de buikslijmvliezen etc. zijn opgetreden, daarom vragen we om voorzichtig te zijn met dit onderwerp.

Kwalitatief gezien zijn onze oliën beter dan die van de Amerikaanse bedrijven en zijn ze in principe en kwalitatief geschikt voor intern gebruik. Uit onderzoek is ook gebleken dat deze oliën een zeer lage energie-inhoud hebben en niet gecertificeerd zijn als biologisch, er zijn helemaal geen certificaten en op het gebied van aansprakelijkheid vindt alles plaats in de VS/Engeland.

Natuurlijk zijn onze oliën ook geschikt voor het koken en het maken van heerlijke gerechten. Alleen al daar worden de oliën ook in het voedsel of met de vette olie gemengd en kunnen ze de smaak van een voedsel heerlijk verfijnen.

We betreuren het, maar als fabrikant geven we geen aanbevelingen voor het innemen van de oliën om redenen van aansprakelijkheid, want als serieuze fabrikant zouden we de oliën als geneesmiddel moeten laten goedkeuren.

In principe wordt aanbevolen om contact op te nemen met een ervaren en serieuze aromatherapeut of arts voor intern gebruik. Niet te verwarren met de snelle geld aromatherapeuten van de Amerikaanse bedrijven.

Als u intern oliën neemt in het kader van uw eigen verantwoordelijkheid, raden wij u de capsulevorm aan, of opgelost in honing, of een druppel op een suikerklontje, afhankelijk van de toepassing.

Voor verdere vragen kunt u een arts of professionele aromatherapeut raadplegen.