• Kruidenquiz.

    Beste bezoeker. We dachten dat een kruidenquiz interessant zou zijn. Om schoonheid te combineren met nuttig leren, kom je op de volgende pagina altijd te weten welk kruid of welke bloem het was. Veel plezier met het raadspel. Hoe heet dit kruid?

  • De vorige foto was van lavendel, waarschijnlijk een van de beroemdste kruiden. Het land van herkomst van de lavendel is vaak Frankrijk. Lavendel heeft een kalmerende werking en een aangename, zachte geur. Maar welk kruid is dit?

  • Het groene kruid was tijm. Tijm is niet alleen een goed kruid maar ook een uitstekende hulp bij verkoudheid en hoest. In onze webshop kunt u de etherische olie Quendel krijgen, dit is de wilde tijm of ook wel veldtijm genoemd. Maar wat is deze prachtige bloem?

  • Frangipani - Als je naar de bloem in al zijn essentie kijkt, hoef je vaak niet eens te zoeken naar de betekenis in de literatuur. De bloem is delicaat en mooi - frangipani heeft een exotisch, afrodiserend en sensueel effect! Zelfs diepe mentale spanningen kunnen in de zachtheid weer worden opgelost. Maar welk kruid is dit?

  • Laurier - de etherische olie die uit de laurier wordt gewonnen heeft vitaliserende en circulatiebevorderende eigenschappen. Bovendien wordt het ook effectief gebruikt als een "antivliegtuigmiddel". Maar welk kruid is dit?

  • Hier was het een zeer bekend kruid namelijk salie! Salie heeft een desinfecterende werking en de etherische olie wordt vaak gebruikt als gorgeloplossing bij verkoudheid, gemengd met een kopje water en een beetje azijn en gegorgeld. Maar wat is dit?

  • Violette bladeren. U kunt de violette bladeren van ons krijgen in de opgeloste vorm gemengd met organische alcohol. Violette olie heeft een positief effect op onze psyche, in geval van psychologische wonden of shock. Daarnaast wordt het vaak gebruikt voor de productie van parfums. Maar welk kruid is dit? Je weet het zeker of je het al gebruikt hebt?

  • Basilicum. Basilicumolie verheldert ons humeur en ontspant. Bovendien kan het sterke hoofdpijn en migraine verlichten. Natuurlijk kennen we ook basilicum als specerij voor mediterrane gerechten - een paar druppels etherische olie zijn heerlijk voor het raffineren van voedsel. Maar wat is het?

  • Pepermunt - een van de beroemdste kruiden. Aan de ene kant is het geschikt voor inhalatie in geval van rillingen, maar het kan ook hoofdpijn of spijsverteringsproblemen verlichten door zijn krampstillend vermogen. Tenslotte hebben we hier het genezende Sint-Janskruid toegevoegd! Sint-Janskruid heeft prachtige huideigenschappen en daarom is het ook in onze Tiroolse BALSAM te vinden. Dus nu is de reis door de kruidenwereld voorbij. We hopen dat je iets nieuws hebt geleerd. Bezoek en blader door de individuele profielen, er is vast en zeker ook iets nuttigs voor u!