L-Carnitine Capsules

Alpenstark L-Carnitine Capsules

  • 75 stuks à 650 mg
  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • GGO-vrij
  • veganistisch
  • zonder kunstmatige aroma's en kleurstoffen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 24,80
Incl. BTW, excl. Verzendkosten
(=€ 50,61 / 100 gr)

Snelle levering

Van 69 € naar Nederland gratis verzending

Beste kwaliteit - 100% handgemaakt

Energiek hoge kwaliteit

Gratis monster bij elke bestelling

5% extra korting vanaf 100 € voor online bestellingen

Speciaal voor expresverzending: Gegarandeerde levering binnen 2 werkdagen voor bestellingen geplaatst voor 12 uur

Productbeschrijving
Details

Alpenstark L-Carnitine Capsules - Turbo voor spieren en hersenen

L-carnitine wordt voortdurend door het lichaam geproduceerd met behulp van verschillende enzymen en de aminozuren methionine en lysine, evenals vitamine C, ijzer, niacine, vitamine B6, ijzer en alfa-ketoglutaraat. Een deel wordt opgeslagen in het lichaam, voornamelijk in het spierweefsel, de hartspier en de hersenen.

L-carnitine speelt een belangrijke rol in de stofwisseling, waar het betrokken is bij de energieproductie. In deze functie transporteert het de vetzuren naar de mitochondriën (krachtcentrales) van de cellen, waar ze worden omgezet in energie.

L-carnitine zet vet om in energie

Het moet bekend zijn dat de concentratie van L-carnitine in de weefsels sterk afneemt met de leeftijd, wat kan leiden tot een afname van de spiermassa, verminderde spierprestaties en snelle vermoeidheid. In de hersenen kan een afname van L-carnitine leiden tot vergeetachtigheid en een afname van de mentale prestaties. Daarom waarderen zowel sporters als ouderen de inname van L-carnitine.

L-carnitine kan de regeneratie van de spieren ondersteunen na een intensieve sportactiviteit. L-carnitine beschermt tegen spierpijn en weefselschade en ondersteunt het lichaam in de regeneratiefase. De gelijktijdige inname van koolhydraten betekent dat er meer L-carnitine in de spieren wordt opgeslagen, wat cruciaal is voor de oxidatie van spiervet tijdens intensieve training.

Een toename van de energieproductie in de lichaamscellen zou ook een positief effect kunnen hebben op de hartfunctie. Het hart haalt ongeveer 70% van zijn energie uit de omzetting van vetzuren. Dit maakt L-carnitine tot een belangrijke vitale stof voor het leveren van energie voor de hartspier.

L-carnitine is ook trendy voor figuurbewuste mensen die een paar kilo's willen afvallen. Er wordt gezegd dat het de bèta-oxidatie van vetzuren verhoogt en, in combinatie met een dieet en voldoende lichaamsbeweging, de vetverbranding doet toenemen.

Ouderen kunnen er ook baat bij hebben. Op oudere leeftijd eet men vaak minder, althans minder vlees, wat kan leiden tot een daling van het niveau van L-carnitine en de noodzakelijke bouwstenen voor de productie ervan. In deze situatie kan L-carnitine de energiestofwisseling en ook de prestaties van de hersenen ondersteunen.

L-carnitine voor veganisten en vegetariërs

De belangrijkste bronnen van L-carnitine zijn rood vlees en zuivelproducten. Hoewel het lichaam zelf L-carnitine kan produceren, hebben veganisten en vegetariërs lagere L-carnitine concentraties en een verminderd vermogen om L-carnitine in de spieren te transporteren. Vegetariërs en veganisten zouden dus baat kunnen hebben bij het gebruik van L-carnitine.

Alpenstark L-Carnitine Capsules - Intake

Neem 3 capsules met veel water. Het nemen van het in de ochtend of op trainingsdagen 30 tot 60 minuten voor het sporten is zeer aan te bevelen.

Met Alpenstark L-Carnitine ondersteunt u de energieproductie in de hersenen, de spieren en het hart. Zowel sporters als ouderen waarderen het gezondheidsbevorderende effect van dit voedingssupplement.

Voedingswaarden:

Per 100 g Per 3 capsules *
L-carnitine L-tartraat (Carnipure)TM) 63,3 g 1,2 g
daarvan L-carnitine 42,4 g 827 mg
L-cholinebitartraat 12,7 g 247 mg
daarvan choline 5,2 g 101 mg
*aanbevolen dagelijkse inname
U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten