Heidelberg 7 Kruiden - Bitter poeder

Drink om jezelf te mengen ter ondersteuning van de stofwisseling

Kalmerend Heidelberg 7 Kruidenbitterstofmengsel voor een gezonde maag- en darmwerking, ter ondersteuning van het immuunsysteem en ter stimulering van de stofwisseling.

60G - in het praktische blik

100G - in navulzak

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 9,90
Incl. BTW, excl. Verzendkosten

* Verplichte velden

Snelle levering

Van 69 € naar Nederland gratis verzending

Beste kwaliteit - 100% handgemaakt

Energiek hoge kwaliteit

Gratis monster bij elke bestelling

5% extra korting vanaf 100 € voor online bestellingen

Speciaal voor expresverzending: Gegarandeerde levering binnen 2 werkdagen voor bestellingen geplaatst voor 12 uur

Productbeschrijving
Details

Heidelberg 7 Kruiden Bitter Poeder

De geschiedenis van dit bijzondere geneeskrachtige kruidenmengsel gaat terug tot Bertram von Heidelberg, die in de 19e eeuw het Heidelberg 7 Kruidenmengsel creëerde.

Zeven bittere kruiden zijn de ingrediënten van dit reinigingspoeder: alsem, duizendblad, jeneverbes, venkel, anijs, karwij en bibernel produceren een slijmoplossend en bloedzuiverend poeder.

Elk van deze 7 kruiden heeft een gezondheidsbevorderende werking - maar het is hun interactie die het Heidelberg 7 Kruidenbitterpoeder zo effectief maakt voor de gezondheid van het lichaam. Het kruidenmengsel werkt:

- slijmoplossend,

- ondersteunt de stofwisseling,

- verlicht de lever en de nieren en

- heeft een bloedzuiverend en ontgiftend effect. Als traditionele remedie is het ook balanceren, genezen en harmoniseren.

7 kruidenbitterstoffen: belangrijk voor de spijsvertering en ontgifting

In de moderne voeding zijn bitterstoffen grotendeels afwezig. Sla bevat bijvoorbeeld veel minder bitterstoffen dan 40 jaar geleden, maar ze zijn essentieel voor een goed functionerend organisme, de spijsvertering en de ontgifting.

Het Heidelberg 7 Kruidenbitterpoeder is geschikt als thee-infusie. Neem een halve theelepel in een kopje heet water en drink de blender in slokjes.

Of laat een mespuntje van het poeder op de tong smelten gedurende 5 - 10 minuten. De bittere stoffen ontvouwen zich dus al in de mond en stimuleren de mondslijmvliezen.

Dit stimuleert de spijsverterings- en ontgiftingsorganen, d.w.z. maag, darmen, alvleesklier, lever en gal. De etherische oliën in de kruiden hebben ook een positief effect op de ademhalingsorganen.

Heidelberg 7 Kruiden Bitter Poeder Ingrediënt 1: Alsem

Alsem is het bitterste lokale kruid en speelt een belangrijke rol in het originele recept van het kruidenpoeder. Alsem wordt al heel lang gebruikt in de kruidengeneeskunde en wordt ook wel medicinale alsem genoemd. De bittere stoffen van alsem hebben een krampstillend effect en ondersteunen de normale maag- en darmfunctie. Ze stimuleren ook de spijsverteringssappen. Alsem heeft een ondersteunend effect bij de verwijdering van giftige stoffen en afvalstoffen via de lever en de maag. Op deze manier helpt het ons lichaam om het bloed gezond te houden. Bijgaand beschrijven we de afzonderlijke ingrediënten van de 7 Kruiden Bitter Poeder in detail:

Heidelberg 7 Kruiden Bitter Poeder Ingrediënt 2: Duizendblad

Het duizendblad staat ook in zeer oude kruidenboeken. Het wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan werkzame stoffen, met name bittere stoffen en etherische oliën. Duizendblad wordt beschouwd als bloedreinigend, krampstillend en vaatversterkend. Daarnaast heeft het een positief effect op de bloedsomloop, activeert het de stofwisseling en de afvoer van gifstoffen, ondersteunt het de maag en de darmen, helpt het de lever bij de reinigingsprocessen, doet het de bekkenorganen goed en reguleert het nier- en blaassysteem door het hoge kaliumgehalte.

Heidelberg 7 Kruiden Bitter Poeder Ingrediënt 3: Juniper

De jeneverbes is een geneeskrachtige plant die al sinds de oudheid bekend is, vooral in de alpengebieden. De etherische oliën en bitterstoffen hebben een uitstekend effect op de verhoogde uitscheiding van urinezuurstoffen via de urine. Jeneverbessen ondersteunen vooral de maag, darmen en klieren en reinigen het bloed. Het wordt over het algemeen beschouwd als herstellend.

Bosbessen 7 Kruiden Bitter poeder Ingrediënt 4: Anijs

Anijs is ook een oude geneeskrachtige plant. De slijmoplossende eigenschappen hebben een bijzonder goed effect op de luchtwegen. Het heeft ook een kalmerend, krampstillend effect op kolieken. De anijs heeft zijn intense geur van essentiële olie. Anijs stimuleert alle lichaamsfuncties, activeert het werk van het hart, verdiept de ademhaling en versterkt het immuunsysteem.

Heidelberger 7 Kruiden Bitter Poeder Ingrediënt 5: Venkel

Venkel lijkt erg op anijs. De etherische olie van venkel heeft een nog intensiever effect op de ademhalingsorganen. Het heeft ook een sterke desinfecterende werking, verlicht krampen en kalmeert winderigheid. De uitscheiding van de maag- en darmslijmvliezen en de bronchiën wordt gestimuleerd. Venkel is een verwarmend kruid en heeft een gunstig effect op de circulatie van de vrouwelijke organen.

Heidelberg 7 Kruiden Bitter Poeder Ingrediënt 6: Karwij

Karwij wordt ook al sinds de oudheid zeer gewaardeerd en is vergelijkbaar met het effect van anijs en venkel. De etherische oliën stimuleren de spijsvertering, hebben een verwarmend, kalmerend en krampstillend effect. Karwij is een betrouwbaar natuurlijk maagmiddel dat de maag en klieren stimuleert, maar de darmflora kalmeert.

Heidelberger 7 Kruiden Bitter Poeder Ingrediënt 7: Bibernelle

De bibernelwortel is een veelzijdige geneeskrachtige plant die zijn waarde in de traditionele geneeskunde heeft bewezen. Het helpt ook bij slijm, ondersteunt de darmen, reinigt het bloed en heeft een diuretische en diaphoretische werking.

Bittere stoffen zijn uit vele voedingsmiddelen gefokt, daarom mag dit speciale Heidelberg 7 Kruidenbitterpoeder in geen enkel huishouden ontbreken en is het een optimale en zeer eenvoudige aanvulling op het dieet. Bitter maakt plezier, probeer het maar eens :-)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten