Cederolie - Atlascederolie - biologische cederolie - etherische olie

Etherische olie: Atlas cederolie bio - Atlas cederolie bio kopen

Extractie: Hout

Botanische naam: Cedrus atlantica

Synoniem: cederhout, cederhout

Kwaliteit: 100% natuurlijke etherische olie

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 7,60
Incl. BTW, excl. Verzendkosten

* Verplichte velden

Snelle levering

Van 69 € naar Nederland gratis verzending

Beste kwaliteit - 100% handgemaakt

Energiek hoge kwaliteit

Gratis monster bij elke bestelling

5% extra korting vanaf 100 € voor online bestellingen

Speciaal voor expresverzending: Gegarandeerde levering binnen 2 werkdagen voor bestellingen geplaatst voor 12 uur

Productbeschrijving
Details

Wij hebben ons bewust gespecialiseerd in hoogwaardige etherische oliën voor gebruik in de aromatherapie. Onze etherische oliën zijn bijzonder geschikt voor professionele gebruikers zoals aromatherapeuten, alternatieve geneesheren en artsen, maar ook voor mensen met hoge kwaliteitseisen.

Cederolie - Generaal:

De Atlas ceder (Cedrus atlantica) is een plantensoort uit het geslacht Cedrus in de pijnbomenfamilie (Pinaceae). De thuisbasis van de Atlas ceder is het Noord-Afrikaanse Atlas- en Rifgebergte. Reeds in de Bijbel wordt herhaaldelijk verwezen naar het hout van de ceder, vandaar dat deze essentie ook tot de bijbelse oliën wordt gerekend. Wat hier eigenlijk bedoeld werd, was de Libanonceder, die nu door de staat wordt beschermd en niet meer op de markt verkrijgbaar is. Onze biologische kwaliteit is afkomstig van 100% gecontroleerde biologische teelt.

Cederolie - bevestiging:

Ik rust gecentreerd en sterk in mezelf en handel vanuit mijn centrum.

Cederolie - fysiek effect:

De etherische olie van de Atlas ceder is van groot belang, vooral in de parfumindustrie, als fixeerstof en voorkeursmiddel bij de productie van houtnoten. De olie geeft een gevoel van warmte, geborgenheid en volheid. Bekend zijn waarschijnlijk die eigenschappen die gebruikt worden om insecten te verjagen. Zo zijn er bijvoorbeeld vaak stukjes cederhout in de kast als bescherming tegen motten.

Cederolie - Mentale werking:

Belangrijker zijn eigenlijk de psychologische/emotionele kenmerken: Cederhoutolie kan spanning en agressie losmaken, heeft een stemmingsverhogend effect, en is over het algemeen versterkend, angstaanjagend en balancerend. De kalmerende werking van cederhoutolie kan aanzienlijk worden vergroot door het te mengen met rozen- en lavendelolie.

Cederolie - praktische tip:

Om motten of insecten af te weren, laat u een wattenstaafje of een stuk hout weken met cederolie en plaatst u het in de te beschermen kast. Af en toe verversen.

Cederolie - mengt goed:

in en van zichzelf alle essentiële oliën; vooral met benzoe abs., abs, Bergamot, Geranium bio, Rose geranium bio, Geranium (Bourbon geranium), Grapefruit, Jasmijn sambac abs. puur, Mountain pine bio - Zuid-Tirol, Lavendel extra bio, Lavendel edele extra bio, Spitklavendel bio, Neroli bio, Sinaasappel zoet bio, Bittere sinaasappel - bittere sinaasappel - bittere sinaasappel bio, Rozenblaadjes abs, Perzische roos, Bulgaarse rozenblaadjes biologisch, Spaanse rozemarijn, verbenon rozemarijn, sandelhout nobel, rozenblaadjes abs., Perzische roos, Bulgaarse rozenblaadjes biologisch, jeneverbessen biologisch, bergjeneverbessen biologisch, wierook ind. Ylang Ylang II, Ylang Ylang volledig biologisch, Ylang Ylang extra superieur biologisch, Kaneelschors biologisch, Kaneelbladeren biologisch, Zwitserse parasolden, Citroengeel biologisch, Citroengroen, Cypres Spaans, ..,

Cederolie - Toepassingsnota:

Zuigelingen, zwangere vrouwen en epileptici mogen deze olie niet gebruiken. Doseer laag! Echte cederolie van de soort atlantica bevat geen (giftige) thujon, zoals vaak ten onrechte wordt gemeld. Let op de kwaliteit: vaak worden naaldoliën als cederolie aangeboden!

plakette_blanko_rgb_duftstoffe_ohnenr-0-228x300

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten