Nieuw

Zwitserse steenpijnboomolie biologisch

Etherische olie: organische Zwitserse steenpijnboomolie - etherische olie

Extractie: naalden

Botanische naam: Pinus cembra

Synoniem: Zwitserse parasolden, Zwitserse parasolden, Zwitserse parasolden

Kwaliteit: 100% natuurlijke etherische olie van biologische kwaliteit

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 12,60
Incl. BTW, excl. Verzendkosten
  • Koop 3 voor € 9,45 per stuk. en bespaar 25%

* Verplichte velden

Snelle levering

Van 69 € naar Nederland gratis verzending

Beste kwaliteit - 100% handgemaakt

Energiek hoge kwaliteit

Gratis monster bij elke bestelling

5% extra korting vanaf 100 € voor online bestellingen

Speciaal voor expresverzending: Gegarandeerde levering binnen 2 werkdagen voor bestellingen geplaatst voor 12 uur

Productbeschrijving
Details

Wij hebben ons bewust gespecialiseerd in hoogwaardige etherische oliën voor gebruik in de aromatherapie. Onze etherische oliën zijn bijzonder geschikt voor professionele gebruikers zoals aromatherapeuten, alternatieve geneesheren en artsen, maar ook voor mensen met hoge kwaliteitseisen.

Foto: Zwitserse steenpijnappentak met Zwitserse steenpijnkegel

Dennenolie in het algemeen:

De Zwitserse parasolden (Pinus cembra), ook bekend als Arbe, Arve, Zirbe of Zirbel, is een plantensoort uit de dennenfamilie (Pinaceae). Hun thuisbasis bevindt zich in hooggelegen gebieden van de Alpen en de Karpaten tussen 1.700 en ca. 2.500 m boven de zeespiegel. De altijdgroene hooggebergteboom is gemakkelijk te herkennen aan zijn zachte naaldbomen, waartussen vanaf het begin van de zomer de zogenaamde Zwitserse steenpijnbomen of Zwitserse steenpijnkegels vormen. Het hout wordt gekenmerkt door een opvallende roodachtige kleur, volgroeide Zwitserse steenpijnbomen kunnen een hoogte van meer dan 20 meter bereiken en kunnen in het beste geval een leeftijd van wel duizend jaar bereiken.

Door de grote vraag naar natuurlijke pijnboomolie en het beperkte aanbod - de Zwitserse steenpijnboom is een beschermde soort in Oostenrijk - wordt pijnboomolie zelden in zuivere kwaliteit aangeboden. Het wordt vaak uitgerekt met andere pijnboomoliën. De goedkope goederen die vaak in supermarkten en discounters verkrijgbaar zijn, worden meestal synthetisch geproduceerd.

Ingrediënten van Zwitserse steenpijnboomolie

In pure essentiële Zwitserse parasololie zit een grote verscheidenheid aan ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor de veelzijdige werking en die verondersteld worden te helpen tegen een veelheid aan problemen. De beroemdste en meest dominante zijn:

  • Limoson
  • Terpinols
  • Cineale
  • Myrcene

Het merendeel van de ingrediënten in Zwitserse parasoldenolie heeft een antibacteriële werking, wat een breed scala aan toepassingen mogelijk maakt.

Dennenolie-extractie:

De olie van de beschermde Zwitserse parasolden wordt verkregen door stoomdestillatie uit het houtafval dat ontstaat door stormschade, bosonderhoud of de productie van meubels.

"Voor een liter essentiële Zwitserse steenpijnhoutolie heb je ongeveer 100 kg gehakt Zwitsers steenpijnhout nodig, waarbij de hele boom met takken en kegels voor dit doel wordt gebruikt. Een destillatieproces duurt ongeveer 7 uur, het resterende hout kan dan als brandstof worden gebruikt

Let op de kwaliteit: Alleen als het label zegt: "100% natuurlijke essentiële Zwitserse steenpijnboomolie", dan bevat het eigenlijk 100% echte Zwitserse steenpijnboomolie. Termen als "natuurlijk" of "natuuridentiek" verwijzen altijd naar een min of meer hoog aandeel aan synthetische ingrediënten.

Het is geen groot geheim dat het merendeel van de "Zwitserse steenpijnboomoliën" die op de markt verkrijgbaar zijn, van synthetische oorsprong moeten zijn, aangezien er in de natuur niet zo veel Zwitsers steenpijnboomhout beschikbaar is om de aangeboden hoeveelheden Zwitserse steenpijnboomolie te produceren.

Pine Oil Affirmation:

Ik voel me sterk en dapper. Ik heb een vasthoudende wil om te overleven.

Zwitserse steenpijnboomolie fysiek effect:

Het positieve effect van de Zwitserse parasolden op het hart en de bloedsomloop is wetenschappelijk bewezen. Een langetermijnstudie van het "Instituut voor niet-invasieve diagnostiek - Joanneum Research" van de Universiteit van Graz bewijst dat de Zwitserse parasoldenen de hartslag verlagen en tegelijkertijd de vibratie van het organisme in de loop van de dag verhogen. Het is precies dit kenmerk dat vaak wordt geëxploiteerd en bedden of hele slaapkamers zijn gemaakt van Zwitsers grenenhout - een trend die de laatste tijd steeds populairder wordt. De etherische olie van de Zwitserse parasolden heeft een zeer gunstig effect op onze luchtwegen, de ademhaling wordt niet alleen gemakkelijker maar ook intensiever. Hierdoor kan meer zuurstof in het bloed worden opgenomen. Steenpijnboomolie in een massagemengsel kan helpen bij het losmaken van spierspanning. Door zijn eigenschappen is de olie ideaal voor luchtzuivering en -verbetering en is het ook een populaire geur voor de vernevelaar en de sauna.

Zwitserse steenpijnboomolie heeft een spiritueel effect:

Net als de boom zijn de belangrijkste thema's van deze geur taaiheid, kracht en weerstand. Zeer luchtzuiverend en zuiverend in het koude seizoen. Essentiële Zwitserse steenpijnboomolie zuivert ook de geest en de gedachten, een zeer waardevolle eigenschap vooral voor grote beslissingen of in geval van onzekerheid. Steenpijnboomolie stimuleert ons, het versterkt onze wil, het geeft ons nieuwe moed, vastberadenheid en zelfvertrouwen, het verhoogt onze assertiviteit. Pijnboomolie kan ook een goede trooster zijn in tijden van verhoogde mentale stress. Zelfs een klein druppeltje van de kostbare essentie in de hand gewreven zal de stemming op gang brengen en de geesten in ons weer doen ontwaken.

Verbeterde binnenlucht - maar niet voor parasieten!

De olie van de Zwitserse parasolden heeft niet alleen een effect op de mens, maar kan zich ook over een groter gebied ontvouwen. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om de lucht in de kamer te verbeteren - wat niet verwonderlijk is gezien de geweldige geur. In tegenstelling tot conventionele kamersproeiers en geurkaarsen heeft Zwitserse grenenolie een doorslaggevend voordeel: het bedekt niet alleen slechte geuren, maar kan ze ook binden en dus verwijderen. Vooral tegen de geur van tabak is de Zwitserse parasolden een echt geheim wapen. In een rokend huishouden mag de verplichte fles Zwitserse steenpijnboomolie dus niet ontbreken!

Wie af en toe last heeft van motten en andere insecten moet nu verder lezen, want de Zwitserse steenpijnboomolie werkt uitstekend tegen vele soorten vervelende parasieten. Ook het Joanneum Research Institute van de Universiteit van Graz kwam tot deze conclusie. Vooral nu, als de zomer komt, is de Zwitserse steenpijnboomolie daarom voor ons allemaal bijzonder interessant!

Zwitserse steenpijnboomolie Korte samenvatting van het effect:

De volgende Effecten kan worden toegewezen aan de Zirbe:

✓ Luchtverbetering, luchtzuivering, geurbestrijding

✓ versterkt het immuunsysteem

✓ insectenspray

✓ intensiveert de ademhaling en de zuurstofopname in het bloed

✓ ideale geur voor geurverstuivers, infraroodcabine en sauna

✓ kan vooral de luchtwegen ontlasten

✓ verbetert de slaap en zorgt voor diepere ontspanning

✓ remmend, kalmerend bij emotionele laagtes, stemmingsversterkend

✓ verbetert concentratie en mentale prestaties

✓ versterkt het gevoel van eigenwaarde en mentale weerbaarheid

Zwitserse steenpijnboomolie praktische tip:

1) "gerookte" Zwitserse grenen kussens kunnen worden behandeld met ethylalcohol. Reactiveer de pijnboomolie weer: Verspreid een paar druppels olie op de inlaat en de bekleding ruikt weer fris naar de Zwitserse steengroeve en het bos.

2) Voor kamergeuren kunt u ook dennenappels of stukken hout bestrooien met Zwitserse steenpijn-olie.

3) De beroemde "Zirbeler" of Zwitserse parasoldenlikeur wordt uiterlijk eind juni uit de Zwitserse parasoldennootjes geproduceerd. Snijd hiervoor de Zwitserse dennenappels in plakjes en voeg alcohol en suiker toe.

rood gekleurde Zwitserse steen dennenappel

Afbeelding: Zwitserse stenen dennenappel

4) Samen met lavendelolie, citronellaolie en theeboomolie krijg je een prachtig mengsel tegen insecten. U kunt bijvoorbeeld een stuk hout besprenkelen met het mengsel en dit bovenop plaatsen of in de kast hangen om motten af te weren.

Aanmeldingsformulier:

Als de dosering van Zwitserse steenpijnboomolie op de huid te hoog is, kunnen er huidirritaties optreden. Het is daarom essentieel om het fijn te verdunnen met wat plantaardige basisolie of lavendelolie.

De Zwitserse parasolden is een beschermde diersoort!

Het huis van de Zwitserse steenpijnbomen ligt in de hooggelegen gebieden van de Alpen en de Karpaten. Tussen 1.700 en 2.500 meter boven de zeespiegel is de dennenplant thuis en is gemakkelijk te herkennen aan zijn zachte naaldpluimen. Deze edele bomen kunnen wel duizend jaar oud worden! In Oostenrijk staat de Zwitserse alpenden zelfs onder natuurbescherming. Daarom wordt de Zwitserse alpendenolie zelden in zuivere kwaliteit aangeboden - kijk dus altijd goed!

Pijnboomolie mengt zich goed:

alle andere naaldhoutsoorten, Eucalyptus globulus bio, Eucalyptus radiata, Lavendel extra bio, Lavendel edele extra bio, Spitklavendel bio, Jasmijn sambac abs. puur, Rozemarijn spaans, Rozemarijn verbenon, Sandelhout edele, Tijm thymol bio, Tijm linalool bio, Frankincense ind. Ylang Ylang II, Ylang Ylang volledig biologisch, Ylang Ylang extra superieur biologisch, Atlas ceder bio, Virginia ceder en citrus oliën zoals ..: Bergamot, Bergamot bergaptenfrei bio, Grapefruit bio, Linde gedistilleerde bio, Tangerine groene bio, Tangerine rode bio, Oranje zoete bio, Bittere sinaasappel - bittere sinaasappel - bittere sinaasappel bio, Bloed oranje bio, Citroen geel bio, Citroen groen, Citroenlla olie bio

Trakteer uzelf op een paar heerlijke uren met deze hoogwaardige Zwitserse steenpijnboomolie.

Bio Garantie

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten